2 redenen waardoor bewindvoering Rotterdam nodig kan zijn

Als je nadenkt over bewindvoering Rotterdam heb je vast ook wel eens nagedacht over waarom het zover heeft kunnen komen. Waarom ben je niet bij machte (geweest) om je financiële zaken op orde te houden. Waarom lukte het je niet om je geld, je inkomsten en je uitgaven goed te beheren? Juist om te voorkomen dat bewindvoering om de hoek komt kijken. Er kunnen bijvoorbeeld de twee redenen in dit blog aan ten grondslag liggen.

1. Onvolwassenheid

Onvolwassenheid speelt een grote rol. Niet volwassen willen worden en geen echte verantwoordelijkheid willen nemen voor je financiën komt vaak voor. Zelfs bij 30-jarigen. Veel mensen stellen “plezier” boven alles. Zelfs als dat betekent dat ze zich in de schulden steken. Misschien hebben ze ouders gehad die hen een paar keer hebben gered. Zodat ze nooit de volledige impact hebben gevoeld van het financiële probleem.

2. Depressie

Depressie of zelfverachting kunnen ook een rol spelen. Er kan een tijd zijn in je leven dat het je gewoon niet kan schelen wat er met je gebeurt. In dit soort tijden kiezen mensen ervoor om te doen wat ze op dat moment nodig hebben of willen. In plaats van te kijken naar de behoeften op de lange termijn. Mensen willen niets missen van hetgeen waarvan ze denken dat het ze gelukkiger kan maken. Natuurlijk hebben mensen die te kampen hebben met een depressie ook goede momenten. Zelfs dagen van geluk. Maar als het echte leven je dan raakt, ben je nog steeds blut en depressief.

Durf leiding te nemen over je financiën

Wat mensen zich vaak niet realiseren is dat financiële zekerheid een vrijheid op zich is. Het opgeven van korte termijn geluk voor persoonlijke zekerheid geeft je uiteindelijk meer van alles. Meer zekerheid, meer geluk meer vrijheid en nog veel meer! Als je de leiding neemt over je financiën levert je dat meer zekerheid in het leven op. Waardoor je alles zo veel meer waardeert dan zonder leiding nemen over je financiële zaken. Weten dat een klein ongelukje of een onverwachte rekening je dagelijkse leven niet zal veranderen, is zo’n vrijheid. Bewindvoering ontstaat vanuit een negatieve situatie, maar zorgt er uiteindelijk wel voor dat je die leiding weer durft (terug) te pakken.

Het is niet gemakkelijk om je leven een andere wending te geven, maar  met bewindvoering het is heel goed mogelijk en zeer de moeite waard.