tandartsverzekering kiezen

3 tips voor het kiezen van een tandartsverzekering

Een goed gebit, we willen het allemaal. Maar helaas heeft niet iedereen zo’n prachtig wit gebit. Tandartskosten zijn duur, dus daarom kan het erg handig zijn om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Maar welke verzekering moet ik dan eigenlijk kiezen? Er zijn verschillende soorten en elke verzekering heeft weer een andere prijs. Wij vertellen je waar je op moet letten bij het kiezen van een tandartsverzekering.

Denk na over de kosten

Je kunt een aanvullende tandartsverzekering afsluiten als je een slecht gebit hebt, maar zorg er wel voor dat je je niet te ruim verzekerd. Heb je nooit gaatjes en ga je eigenlijk alleen voor controles naar de tandarts? Dan hoef jij geen verzekering met een vergoeding tot 1000 euro. Maar verwacht je dat je een kroon nodig hebt in de toekomst? Dan is het handig om de prijs van deze handeling op te zoeken en kies dan een tandartsverzekering die hierop aansluit.

Vraag op tijd aan

Het is van belang dat je de tandartsverzekering op tijd aanvraagt. Het kan namelijk zijn dat je een medische selectie door moet gaan. Als je een uitgebreide tandartsverzekering aanvraagt, is het mogelijk dat jij of je tandarts een paar vragen moet beantwoorden. Er zijn ongeveer 30 tandartsverzekeringen waarvoor deze medische selectie geldt en deze kan soms erg lang duren. Good to know: als jij binnen deze selectie wordt afgekeurd, wordt er altijd een alternatief aangeboden die de verzekeraar wel accepteert.

Kunstgebit nodig?

Moet of ga jij een kunstgebit laten plaatsen bij een tandheelkunde praktijk? Dan hoef je hiervoor geen aparte tandartsverzekering aan te vragen. De basisverzekering vergoedt namelijk 75% van de kosten. Ook ontvang je nog een vergoeding van 100% voor reparaties of aanpassingen aan het kunstgebit. Heb je al een aanvullende tandartsverzekering? Dan wordt vaak een gedeelte van de eigen bijdrage voor je gedekt. Dat is een meevaller, toch?

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *