Allroundcare.nl

De gezondheidszorg zit te springen om gekwalificeerd personeel. Allroundcare.nl heeft een aantal vacatures als begeleider (ambulant of groepsgericht) open staan in de psychiatrie. Een moeilijke maar dankbare baan die je veel voldoening kan geven. Het medische specialisme psychiatrie houdt zich bezig met preventie, diagnostiek en behandelingen door middel van therapieën. De term psychische ziektebeelden, is een veelomvattend onderwerp. Het hoofddoel van de gezondheidswerkers in deze tak van zorg, is het verlichten van het lijden. De patiënt zal moeten worden ondersteund door de arts en de begeleider van deze patiënt.

Aandoeningen in de psychiatrie

De geest van de mens is enorm ingewikkeld. Niet alleen het brein is complex maar ook de invloeden die van buitenaf binnenkomen. De reguliere gezondheidszorg op het gebied van psychiatrie is meestal berust op duidelijke oorzaken.

Mensen met een depressie, hebben te maken met een altijd sombere stemming, gewichtsverlies en slaapproblemen.

Ook heeft een depressief iemand geen interesse meer in zijn omgeving, gaat zich verwaarlozen en heeft veel terugkerende gedachtes aan de dood. Dit kan uiteindelijk leiden tot suïcide gedrag, wanneer er niet wordt behandeld. Een goede behandeling kan de patiënt andere inzichten geven.

Allroundcare.nl beschikt over begeleiders (ambulant of groepsgericht) die samen met een psychiater mensen bijstaat. Deze stressbestendige gezondheidswerkers hebben over het algemeen een sterke persoonlijkheid, die de mensen met een psychische stoornis prima kunnen coachen.

Gedragsstoornis

Een aantal gedragsstoornissen die onder de psychiatrie vallen zijn bijvoorbeeld eetstoornissen. Boulimia- en anorexia nervosa zijn twee beruchte stoornissen die veel begeleiding nodig hebben.

Verslavingen

Grote groepen mensen zijn verslaafd aan allerlei categorieën van verslaving. Alcohol, drugs, een game- of gokverslaving, verslaafd aan medicijnen of een werkverslaving. Verslavende handelingen vallen ook onder de psychiatrie. Mensen met een verslaving hebben begeleiding nodig.

Wil je werken in de verslavingszorg, dan kun je aan de slag als woonbegeleider in verschillende zorginstellingen. Dit kan een grote instelling zijn met meerdere afdelingen of een kleinschalig gezinshuis. Maar ook in de crisisopvang of een tehuis voor een langduriger verblijf kan een begeleider in de psychiatrische zorg werken. Een ambulant begeleider komt bij cliënten, die zelfstandig thuis wonen. Een baan als deze vraagt flexibiliteit en zal moeten worden gewerkt op onregelmatige tijden. Allround care.nl biedt vele mogelijkheden om te werken in de gezondheidszorg. Er kan ervaring worden opgedaan bij verschillende werkgevers en doelgroepen. Je gaat altijd aan het werk bij een professionele instelling en krijgt de juiste begeleiding. Ben je op zoek naar losse diensten of juist een baan voor langere tijd, kijk dan voor alle informatie op de website Allroundcare.nl