Assieraden om jouw dierbare te herdenken

Ben je op zoek naar een mooie manier om jouw dierbare te herdenken? Met assieraden zorg je dat je een sieraad met inhoud aanschaft. Deze sieraden zijn speciaal gemaakt om een symbolische hoeveelheid as in te bewaren, of een ander aandenken. Zo kan je bijvoorbeeld ook een haarlok of zand van jullie favoriete strand bewaren. Het mooie van assieraden is dat je altijd een mooi sieraad bij je kunt dragen, waarmee je een mooi eerbetoon toont. Het is al een groot gemis om een dierbare te verliezen, maar een sieraad kan een fijne troost zijn. Wanneer je wel het as van een overledene wil bewaren, maar niet het nut inziet van een urn neerzetten of begraven, dan is een assieraad een bijzondere manier om iemand te herdenken.

Assieraden in diverse vormen en maten

Assieraden is een overkoepelende term voor sieraden waar as in bewaard kan worden. Er zijn vele verschillende soorten sieraden te verkrijgen die je kunt dragen. Met een ketting met ashanger draag je het as altijd dicht bij je hart. Zo is jouw dierbare niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk dicht bij jou. Zo zijn er vele vormen ashangers te verkrijgen, zoals een lief hartje, askoker of kruisje. Wanneer je liever geen ketting draagt, zijn er ook voldoende andere sieraden waar je uit kunt kiezen. Zo kan je ook een opvallende gouden ring kiezen, waarmee je met trots naar jouw sieraad kunt kijken. Zelfs stijlvolle asarmbanden zijn te verkrijgen die je gemakkelijk kunt dragen.

Gepersonaliseerde assieraden

Assieraden zijn al erg persoonlijk, maar wanneer je ze nog persoonlijker wil maken, laat je een vingerafdruk graveren. Door middel van lasertechniek wordt een vingerafdruk op jouw assieraad geprint. Zo heb je bijvoorbeeld een zilveren ring met de vingerafdruk van jouw dierbare. Iedere vingerafdruk is uniek, waardoor je altijd een bijzonder sieraad draagt wat niemand anders heeft. Laat ook de naam en geboorte- en sterfdatum graveren om een extra persoonlijk aandenken te hebben. Ook in de vorm van een ashanger is het mogelijk een vingerafdruk te laten graveren. Een vingerafdruk is eenvoudig via inkt en stempel af te nemen, of de uitvaartondernemer kan een digitale vingerafdruk nemen zodat deze digitaal opgestuurd en verwerkt kan worden.

Verschillend materiaal assieraden

Wanneer je assieraden wil kopen, is het aanbod zeer ruim. Zo vind je mooie asringen, ashangers en asarmbanden gemaakt van verschillend materiaal. Welk materiaal bij jou past, is erg persoonlijk. Ben je gek op alles van zilver? Of houd je van stijlvol goud? Wanneer je graag een mooi assieraad kopen wilt, maar geen groot budget hebt, zit je met RVS staal ook goed. Dit materiaal is voordelig in aanschaf, maar ook erg populair. Hierdoor heb je voldoende keuze uit mooie assieraden die jouw dierbare op een prachtige manier herdenken. Op het eerste oog zie je waarschijnlijk niet dat het gaat om een assieraad, omdat je aan de buitenkant niet kan zien dat er as in het sieraad is verwerkt. Voor jou is het echter een persoonlijk sieraad waarmee je een deel van jouw dierbare altijd dicht bij je draagt.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *