Bewindvoerder Rotterdam biedt hulp bij uw uitgaven

Heeft u financiële problemen en slaagt u er zelf niet in om deze op te lossen? Door op tijd een bewindvoerder in Rotterdam in te schakelen krijgt u de professionele hulp die u nodig heeft. Het traject van een bewindvoerderskantoor is op maat gemaakt, zodat u en uw financiële situatie centraal komen te staan. De bewindvoerder richt zich niet alleen op de geldzaken die onder zijn bewind staan, waaronder het betalen van rekeningen en het aflossen van schulden. Uw contactpersoon helpt u ook om nieuwe problemen in de toekomst te voorkomen.

Wie komt in aanmerking voor bewindvoering in Rotterdam?

Er kunnen talloze redenen zijn waarom bewindvoering nodig is. Zo kunnen psychische of lichamelijke problemen een oorzaak zijn. Ook een hoge schuld of een verslaving kunnen redenen zijn om het beheer van uw financiën over te laten aan een bewindvoerder Rotterdam. Naast het voldoen van de rekeningen keert het bewindvoerderskantoor leefgeld uit voor uw boodschappen en kleding. Ook het aanvragen van toeslagen en de belastingaangifte behoren tot het takenpakket van de bewindvoerder. Een groot deel van de mensen met schulden doorloopt het traject succesvol en is na een paar jaar schuldenvrij.

Vormen van hulp van de bewindvoerder

Aangezien mensen met verschillende gezondheidsproblemen, problematiek en financiële situaties bij de bewindvoerder aankloppen, zijn er verschillende regelingen. Bij beschermingsbewind regelt de beschermingsbewindvoerder alle financiële zaken, waaronder de betaling van vaste lasten. Een andere vorm van bewind is WSNP-bewind, die te maken heeft met de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Dit type bewind is bedoeld voor mensen die er niet zelf in slagen om van hun schulden af te komen en richt zich op de afbetaling van schulden die onder de Wet Schuldsanering vallen.

Een minder ingrijpende vorm van hulp is budgetbeheer, waarbij uw inkomsten op een beheerrekening worden gezet en de betaling van vaste lasten door de hulpverlener wordt gedaan. Bij budgetbeheer blijft u zelf handelingsbevoegd en kunt zelf abonnementen en verzekeringen afsluiten.

Bewindvoering aanvragen

Het is mogelijk om zelf bewindvoering aan te vragen. Daarnaast kan ook een familielid, partner of persoon die gezag over u uitoefent een aanvraag doen. Een bewindvoerder in Rotterdam die persoonlijk contact hoog in het vaandel heeft staan, is Fimar Bewindvoering. Via een online portaal kunt u bovendien altijd zien welke werkzaamheden in uw naam worden gedaan. De bewindvoerder zet zich in voor de problemen die nu spelen, maar helpt u ook met advies voor de toekomst. Het doel is dat u zelf de touwtjes weer in handen krijgt én houdt!

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *