Dagbesteding Drenthe voor ouderen en (jong)volwassenen

Zoekt u hulp voor een ouder familielid of een (jong)volwassene in de vorm van dagbesteding? We vertellen hier meer over de voordelen van dagbesteding in Drenthe en wat u kunt verwachten van de activiteiten. Dagbesteding is bedoeld voor mensen die een indicatie hebben of die psychosociale problemen hebben, zoals eenzaamheid, depressieve gevoelens of zelfverwaarlozing. Ook mensen met een meervoudige problematiek zijn welkom.

Dagbestedingsactiviteiten in Drenthe: goed voor structuur en eigenwaarde

Er zijn verschillende vormen van dagbesteding Drenthe. Ten eerste zijn er activiteiten waar hobby’s een rol spelen, zoals schilderen en knutselen. Ten tweede kan het gaan om activiteiten die gericht zijn op werk, zoals klusjes doen in tuinen of in een fietsenwinkel. In alle gevallen draagt de dagbesteding bij aan het oppakken van een dagelijks ritme en aan het aangaan van sociale contacten. Hobbymatige activiteiten zorgen voor ontspanning en stimuleren de creativiteit, terwijl arbeidsactiviteiten de werkervaring en het netwerk vergroten. Of uw interesses nu liggen in iets ondernemen, zoals wandelen of een excursie maken, of in het vinden van een luisterend oor, er wordt bij dagbesteding goed ingespeeld op de behoeften van een cliënt.

Thuishulp Drenthe voor zaken die u lastig vindt

Het is fijn om zelf de touwtjes in handen te houden. Als oudere of (jong)volwassene met een beperking wilt u graag thuis wonen, omdat u zo uw vrijheid behoudt. Toch heeft u waarschijnlijk op bepaalde gebieden hulp nodig. Voor ondersteuning bij administratieve zaken of huishoudelijke hulp kan thuishulp Drenthe uitkomst bieden. Het is fijn als u een vaste begeleider krijgt, die een vertrouwd gezicht is voor het netjes houden van uw huis of het verzorgen van financiële hulp. U kunt zelf beslissen bij welke zaken u hulp nodig hebt en bij welke niet.

Aandacht voor uw wensen op het gebied van zorg

Voor thuishulp of dagbesteding in Drenthe kunt u bij diverse zorgorganisaties terecht. Een van de organisaties die veel kennis en ervaring heeft met de zorg voor kwetsbare ouderen en mensen met een beperking is Alex-Cares. Naast zorglocaties voor begeleid wonen biedt Alex-Cares in Groningen, Friesland en Drenthe ook op maat afgestemde hulp aan mensen die zelfstandig wonen. Ten slotte heeft de organisatie dagbestedingscentra waar zorgprofessionals begeleiding geven bij leuke, leerzame en gezellige activiteiten. Het personeel heeft veel passie voor het werk en empathie met de cliënten, die dankzij de hulp meer geluk en ontspanning in hun leven ervaren.