De grootste voordelen van meerdere talen spreken!

Je denkt er misschien al een tijdje over na om een nieuwe taal te leren. Dat kan wanneer je kiest voor een highschool in Amerika. Je hebt nog een zetje nodig om het laatste stukje motivatie te vinden. Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel lees je wat de grootste voordelen zijn van een nieuwe taal leren en meerdere talen spreken. Hier zitten namelijk heel wat voordelen aan. Benieuwd naar wat die voordelen zijn? Lees dan zeker even verder. 

Je leert meer over andere culturen

Sommige mensen denken dat een taal gewoon een verzameling van woordjes, zinnetjes en regels is, maar dat is niet zo. Taal is heel veel meer dan dat. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat taal erg verbonden is aan een cultuur van een land. Wanneer je dus een nieuwe taal leert, leer je ook meteen meer over een bepaalde cultuur. Dat is interessant en zo leer je mensen uit andere landen een stuk beter begrijpen. 

Je hersenen worden actiever

Wanneer je meer dan 1 taal spreekt, heeft dit een erg positief effect op je hersenen. Mensen die meerdere talen spreken hebben bij ‘cognitieve’ taken (taken die je vermogen testen om kennis op te nemen en te verwerken). Hierbij gaat het niet alleen om taken die met taal te maken hebben, maar juist om taken die niks met taal te maken hebben. Je wordt dus gewoon meteen een stuk slimmer op het moment dat je meerdere talen spreekt!

Het staat erg mooi op je CV

Wanneer je meerdere talen spreekt, staat dit erg mooi op je CV. Dit is een voordeel wat veel mensen misschien al wel zullen weten, maar toch is het een voordeel wat we even wilde benoemen. Tegenwoordig zijn veel bedrijven steeds internationaler en werkgevers vinden het dus heel belangrijk als jij meerdere talen spreekt. Vooral talen als Spaans, Chinees, Duits, Frans en Engels zijn erg geliefd bij veel werkgevers! Speel hierop in en leer een van deze talen!