De strijd aangaan met een slechte adem van je hond

Het kan erg vervelend zijn wanneer je hond last heeft van een slechte adem. Dit is namelijk een teken dat de mondgezondheid van je hond niet goed is en dat de bek niet goed wordt schoongehouden. Gelukkig zijn er verschillende middeltjes die je kunnen helpen om het gebit van je hond zo schoon en gezond mogelijk te houden. Zo is er bijvoorbeeld een speciale pen die je kan helpen om tandsteen en tandplak bij je hond te verwijderen of een tandenspray om het gebit te reinigen. In het rijtje hieronder staan verschillende producten genoemd die jou kunnen helpen om het gebit van je hond zo gezond mogelijk te houden.

Niet langer een slechte adem met California Pets drinkwater additief

Gebruik California Pets drinkwater additief om ervoor te zorgen dat je hond verlost is van zijn slechte adem. Deze vloeistof hoef je alleen maar toe te voegen aan het drinkwater en het product doet de rest van het werk. Zo verzorgt het de bekholte en het gebit van je hond. Daarnaast zorgt het ervoor dat tandplak weer oplost en dat tandsteen week wordt waardoor je het gemakkelijker kunt verwijderen. Deze kwaaltjes kunnen namelijk op den duur leiden tot tandvleesontsteking of tandbederf, waardoor je hond ernstig ziek kan worden.

Hoe werkt het?

California Pets drinkwater additief is heel simpel in gebruik. Je hoeft namelijk alleen maar een theelepel van de vloeistof toe te voegen aan een kwart liter drinkwater. Het is niet alleen geschikt voor honden, maar ook voor katten. De ingrediënten in het product doen al het werk voor je. Het is helemaal smaakloos en geurloos, dus je hond zal niet eens in de gaten hebben dat hij zijn tanden aan het poetsen is.

Altijd een frisse adem met AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden 

Je kunt het gebit van je hond heel eenvoudig schoonhouden met de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden. Dit is erg belangrijk, omdat een groot deel van de honden na een aantal jaar last krijgt van gebitsproblemen. Deze problemen tasten het welzijn en de gezondheid van je trouwe viervoeter enorm aan en dat is natuurlijk niet fijn. Daarom is het heel belangrijk om regelmatig de tanden van je hond goed te poetsen.

Hoe werkt de AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden?

De AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden is een innovatieve tandenborstel die speciaal is ontwikkeld voor huisdieren. Hij heeft namelijk een speciale kop die, zodra hij nat wordt, erg absorberend werkt. Zo kan hij allerlei viezigheid, tandplak en zelfs verkleuringen op de tanden opzuigen en dus verwijderen van de tanden van je hond. De borstel is veilig om te gebruiken en tast het tandglazuur van de hond verder niet aan.

Een gezond gebit met Chewsi Dental Chew Toy

Een andere manier om het gebit van je hond schoon te houden, is door simpelweg gebruik te maken van een speeltje. Met de Chewsi Dental Chew Toy wordt het gebit van je hond gereinigd zonder dat hij het in de gaten heeft. Hij denkt namelijk gewoon te spelen met zijn favoriete speeltje. De Chewsi Dental Chew Toy is gemaakt van natuurlijk rubber.

Hoe werkt de Chewsi Dental Chew Toy?

Het speeltje heeft een ribbelige structuur waardoor de tanden en kiezen schoon worden gemaakt wanneer de hond erop kauwt. Daarnaast heeft het zachte noppen die alle etensresten en tandplak kunnen verwijderen tijdens het kauwen. Je kunt er voor kiezen om tandpasta te stoppen in de Chewsi Dental Chew Toy, zodat het gebit optimaal gereinigd wordt.

Ga de strijd aan met de slechte adem van je hond met de Dr. Brite Natural Tandspray

Je kunt er ook voor kiezen om de slechte adem  van je hond te bestrijden met de Dr. Brite Natural Tandspray. Dit is een biologische tandspray met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Het heeft drie belangrijke ingrediënten om het gebit van je hond te verzorgen. Kokosolie zorgt ervoor dat de tanden wit blijven, tandsteen los wordt geweekt en dat de slechte bacteriën in de mond worden gedood. Peterselie zaadolie zorgt ervoor dat de adem van je hond weer fris gaat ruiken. Tot slot heb je ook nog propolis dat alle bacteriën en schimmels doodt. Handig om te weten: deze spray kan gebruikt worden voor je hond, maar ook voor je kat en is zelfs geschikt voor menselijke consumptie. 

De Dr. Brite Tand- en Tandvleespen

Het is belangrijk om het gebit van je hond goed te verzorgen, en dit gaat heel gemakkelijk en snel met de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen. Je kunt hiermee tandplak verwijderen, waardoor tandsteen wordt voorkomen. Daarnaast kun je het ook gebruiken om gezwollen of geïrriteerd tandvlees te behandelen zodat het sneller geneest. Uiteraard zorgt het er ook voor dat je hond schone tanden heeft en een frisse adem. Je kunt de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen ook gebruiken om het gebit van je kat schoon te maken.

Hoe werkt de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen?

Bij de Dr. Brite Tand- en Tandvleespen krijg je ook een spray. Deze spray kun je gebruiken om de tanden van je hond te poetsen. De spray bevat alleen maar biologische ingrediënten, zoals kokosolie, propolis, peterselie zaadolie en grapefruit zaadolie. Het is heel gemakkelijk te gebruiken, waardoor je in een mum van tijd het gebit van je hond grondig hebt verzorgd.

De Pet Dental Kit van OxyFresh

Om het gebit van je hond schoon te maken, kun je ook de OxyFresh Pet Dental Kit gebruiken. Met deze speciale kit heeft je hond de hele dag door een frisse adem. Het pakketje bestaat uit een tandpasta, drie mini vinger tandenborsteltjes en een tandenspray. Het is de bedoeling dat je de tandpasta op een borsteltje smeert zodat je op deze manier de tanden van je hond kunt poetsen. Je sluit dan af met de tandenspray door deze op de tanden en op de tandvleeslijn te spuiten. De OxyFresh Pet Dental Kit bevat geen giftige of agressieve stoffen, maar vooral actieve zuurstof. Dit zorgt ervoor dat schadelijke bacteriën niet kunnen overleven in de bek van je hond, waardoor hij ook geen slechte adem krijgt.

Naast het reinigen van de bek van je hond is het natuurlijk ook belangrijk om de oren goed schoon te maken. Oorsmeer bij honden komt namelijk veel voor. Regelmatig moet je ze daarom schoonmaken. Hiermee voorkom je een oorontsteking bij je hond.