Een mondkapje kopen, waar doe je dat?

In de meeste Westerse landen was het ongebruikelijk om mondkapjes terug te zien in het straatbeeld. Hoe anders is dat in 2020, nu landen wereldwijd maatregelen nemen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Mondkapjes dragen is op het moment nog niet verplicht, tenzij dat je met het openbaar vervoer wilt reizen. In dat laatste geval zul je namelijk wel een mondkapje moeten dragen. Mensen die dit niet doen lopen risico om het virus te verspreiden en kunnen bovendien een boete krijgen. De reden voor deze maatregel is dat er in het openbaar vervoer vaak minder ruimte is. Daardoor wordt er minder afstand gehouden dan in de openbare ruimte.

Ondanks dat het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte niet verplicht is, zijn er veel mensen die ervoor kiezen om een mondkapje te dragen. Zo hopen zij zichzelf en anderen tegen COVID-19 te beschermen. Het lijkt erop dat niet-medische mondkapjes vooral effectief zijn om te voorkomen dat de drager ervan anderen besmet. Vooral de FFP2 mondmaskers zouden wél zeer effectief zijn om ook de drager te beschermen. Een regulier chirurgisch mondmasker zou ook veiliger zijn dan een stoffen mondmasker, maar niet zo veilig als een FFP2 masker.

Een mondkapje kopen voor in de zorg

Indien je een zorgmedewerker bent, zullen de maatregelen binnen de zorginstelling waar je werkzaam bent goed met je besproken zijn. Het is van belang dat je een mondkapje draagt. Een regulier stoffen mondkapje biedt niet altijd voldoende bescherming. In dat geval is het aan te raden om voor een medisch mondkapje te kiezen. In het ziekenhuis zal men FFP1 en FFP2 maskers dragen. Wil je een medisch mondkapje kopen, dan is het belangrijk dat je voor een betrouwbaar bedrijf kiest. Zo kun je er zeker van zijn dat de mondkapjes ook echt aan de eisen voldoen.

Een mondkapje kopen bij een betrouwbaar bedrijf

Dankzij de enorme vraag naar mondkapjes was er een tijdje bijna niet meer aan te komen. De prijzen van een mondkapje liggen nu ook veel hoger dan voor COVID-19 het geval was. Helaas zijn er ook aanbieders die niet goed weten wat ze verkopen of eigen gewin boven de veiligheid van anderen verkiezen. Wil je een medisch mondkapje kopen, dan is het dus ontzettend belangrijk dat het ook echt om een medisch mondkapje gaat. Trek het bedrijf in kwestie altijd even na als je twijfelt. Een simpele zoekopdracht vanuit de Google zoekmachine kan je soms al van een miskoop behoeden. Google maakt het namelijk gemakkelijk om recensies te plaatsen.

Alleen een mondkapje kopen is niet voldoende

Een mondkapje is een goed idee als je jezelf en anderen tegen COVID-19 wilt beschermen. Toch is het kopen van een mondkapje alleen niet voldoende om verspreiding van het virus tegen te gaan. Het is daarom van belang dat je ook de andere maatregelen van de overheid goed blijft leven. Houd dus 1,5 meter afstand en was je handen voldoende. Houd er ook rekening mee dat het mondkapje vaak op een hoge temperatuur gewassen moet worden om effectief te blijven.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *