etf beleggen

Wanneer je wilt gaan beleggen dan kun je dit in verschillende producten doen. Zo kun je gaan beleggen in verschillende producten die zich baseren op de dagelijkse marketen. Zo kun je gaan day traden en door middel van analyses en voorspellingen inzetten of bepaalde aandelen op korte termijn omhoog of omlaag gaan.

Een andere manier van beleggen is om op de lange termijn in te zetten. Uiteraard kun je zelf kiezen met welke financiƫle producten je in zee wilt gaan; van diverse aandelen aanschaffen, echter zal het lang duren om bijvoorbeeld 100 aandelen los te kopen. Het is veel verstandiger om te gaan indexbeleggen.

Bij etf beleggen speel je een stuk veiliger aangezien je hierbij inzet op een zogenaamde Exchange Traded Fund. Dit houdt in dat een ETF eigenlijk een mandje is met verschillende ijsjes. Zo kun je een ETF aanschaffen met aandelen uit diverse indexen zoals bijvoorbeeld de AEX en aandelen uit de S&P 500. Wanneer je bijvoorbeeld inzet op een ETF van de amerikaanse S&P 500 heeft dit als voordeel dat jij maar 1 aandeel hoeft te kopen, in plaats van 500 losse aandelen. Dit scheelt een hoop tijd.

 Betrouwbare aanbieders voor meer informatie

Geldreview.nl is een betrouwbare website met veel informatie en veel kennis over verschillende aandelen, en over hoe je het beste kunt investeren. Het is namelijk belangrijk dat je altijd een goede strategie van te voren bepaald, en daardoor je jezelf zo min mogelijk probeert mee te laten scheuren in diverse emoties. Wanneer je eenmaal een strategie hebt bedacht in welke ETF’s je wilt beleggen en/of in welke aandelen, dan wordt het tijd om een account te openen bij een broker en te gaan beginnen met beleggen! Er zijn veel diverse platformen te vinden waar jij kunt gaan handelen.

Wanneer jij graag wilt gaan beleggen tegen erg lage tarieven kun jij het beste starten bij een broker die lage tarieven hanteert, denk maar aan deGiro. Bij deGiro kun je ook honderden fondsen kopen waarbij je bij elke transactie helemaal geen kosten hoeft te betalen! Daarnaast is het een betrouwbaar platform en heeft het al bijna een half miljoen gebruikers.

Uiteraard zijn er veel meer brokers waar je je geld kunt beleggen. Zo kun je ook je geld gaan beleggen bij bijvoorbeeld Lynx. Lynx is een betrouwbare broker die ook zeer goede platformen heeft en daarnaast een uitgebreide selectie van diverse ETF’s waarin jij kunt investeren.

 Welke ETF’s kun je het beste kopen?

Doordat er een grote keus is uit verschillende ETF’s kan het soms lastig zijn de juiste keuze te maken. Veel investeerders raden aan om te beleggen in bijvoorbeeld de S&P 500 ETF. Daarnaast kun je ook kiezen voor een indexfonds die wereldwijd is. Kies bijvoorbeeld voor de VAnguard FTSE all Wordt ETF. Waarbij je in maar liefst 3500 internationale bedrijven over de hele wereld kunt beleggen.

Ook kun je kiezen voor diverse ETF’s in Europa. Het voordeel van veel van deze etf’s is dat ze volledig in euro’s zijn en je dus ook geen last hebt van schommelingen tussen verschillende valuta prijzen.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *