zorgkiezer

Goedkoop en de beste zorgverzekering van Nederland in 2018

Zorgverzekeringen kunnen best ingewikkeld zijn. Welke zorgverzekeringen zijn er eigenlijk? Welke dingen zitten er nou wel of juist niet in het basispakket? Is het wel of niet verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten? En hoe zit dat nou met dat eigen risico? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen voor je een zorgverzekering afsluit. Het is ook gewoon lastig om door de vele zorgverzekeringsbos de bomen te zien. Daarom willen wij hier wat meer informatie over verschaffen.

Wat Is Een Zorgverzekering

De naam zegt het eigenlijk al: een zorgverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat je hoe dan ook medische zorg krijgt als je die nodig hebt. Normaal gesproken kan een ziekenhuisbezoek aardig in de kosten lopen. Dit geldt al helemaal voor een onderzoek, behandeling or zelfs operatie. Hier in Nederland bestaat een zorgplicht; artsen zijn verplicht je te helpen als je medische hulp of zelfs een levensreddende operatie nodig hebt. Maar omdat niet iedereen daar zomaar het geld voor heeft liggen om deze medische zorg te betalen kan er een dilemma ontstaan. Om dit te voorkomen is er een verplichte zorgverzekering in het leven geroepen. Iedereen moet verzekerd zijn bij wat voor zorgverzekering dan ook. Je betaald een bepaalde premie per maand en hebt daarmee dan sowieso recht op zorg in een ziekenhuis.

Premie en Eigen Risico

Natuurlijk is de verzekering niet gratis. Je betaalt een bepaalde premie per maand. De premie is afhankelijk van de zorgverzekering waar je bij zit, maar ook voor het eigen risico dat je kiest. Een eigen risico is je het bedrag wat je per jaar sowieso op zult moeten maken voor de verzekering de rest betaalt. Ieder jaar voor 31 december kun je kiezen of je dit jaar een hoog of laag risico wilt. Een laag eigen risico heeft een lagere maandpremie maar wel minder risico als er eens iets met je gebeurd. Een hoger risico kan een optie zijn als je verwacht dit jaar toch niet zoveel zorg nodig te hebben en lager uit zult komen dan het lage eigen risico. Het gevolg hiervan kan echter zijn dat je best wat bij moet betalen als je onverwacht toch een operatie, een duur onderzoek of dure behandeling moet ondergaan.

Vele Soorten Verzekeringen

De meeste mensen zullen genoeg hebben aan alleen een basisverzekering. Deze denkt standaard dingen zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, de meeste medicijnen en apotheekkosten. Sommige mensen hebben echter meer zorg nodig. En zelfs al heb je die nu nog niet nodig, dan kan dat altijd later nog komen. Daarom zijn er ook aanvullende pakketten zoals tandartsverzekering, brillen & lenzen verzekering, fysiotherapie verzekering en verzekering van alternatieve geneeswijzen. Dan is het ook nog eens zo dat iedere verzekeraar andere dingen in een bepaald pakket heeft. En sommigen hebben andere voorwaarden dan de rest. Let dus goed op dat alles wat je denkt nodig te (gaan) hebben gedekt is. Ook laat niet iedere zorgverzekeraar je zomaar naar ieder ziekenhuis van je keuze gaan. Sommigen zijn zelfs zo dat je alleen naar het goedkoopste ziekenhuis of de goedkoopste huisarts mag. Zomaar voor de goedkoopste verzekering gaan is dus niet verstandig. Kijk eerst goed wat die inhoudt. Met een iets duurdere verzekering kun je alsnog goedkoper uit zijn. Een website zoals Zorgkiezer kan je helpen uit te zoeken welke verzekering voor jou de juiste is.

Natuurlijk hopen we dat je nooit zorg nodig zal hebben. Maar voor het geval dat hebben we je hopelijk wat meer inzicht gegeven in wat een verzekering voor je kan (en moet!) doen.
 

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *