fysiotherapie

Goedkoopste zorgverzekering 2018

​De zorgpremies stijgen fors voor 2018. Een ander bijkomend nadeel is dat ieder huishouden meebetaalt aan het behouden van de hoogte van het eigen risico. Gelukkig zijn er veel verschillende zorgverzekeringen waaruit je kan kiezen. Via zorgverzekeringen vergelijkers kan je jou zorgbehoeften invullen en zie je direct welke voor jou het goedkoopst is.

Fysiotherapie
​

Als je ziek of geblesseerd bent kan het handig zijn om een aanvullende verzekering te nemen voor fysiotherapie. Ook als je chronisch ziek en ouder dan 18 bent is dit wellicht verstandig. Als 18plusser draai je al snel zelf op voor de zorgkosten die je maakt. Fysiotherapie is daarbij geen uitzondering.

Pas na 20 behandelingen word fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering, indien je chronisch ziek bent. Één fysiotherapie behandeling kost al snel 30 tot 40 euro. Om hier op te besparen kan je kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie.
​
​

Meer vergoedingen door de basisverzekering in 2018
​

Aan een basisverzekering ontkomt niemand, deze is verplicht om af te nemen. De overheid bepaalt dan ook jaarlijks wat voor zorg de basisverzekering vergoed. Volgend jaar komen daar drie dingen bij:

​Oefentherapie bij Artrose ​Mocht je een artrose in je heup- en kniegewrichten hebben, dan krijg je de eerste 12 behandelingen oefentherapie vergoed. Dit geldt voor een periode van maximaal 12 maanden. Let op dat dit wel van je wettelijk eigen risico afgaat.
​Ziekenvervoer bij immuuntherapie ​Mocht je een kanker patiënt zijn, dan krijg je vanaf 2018 het vervoer van en naar het ziekenhuis vergoed. Als je oncologische behandelingen met chemotherapie of radiotherapie ondergaat dan wordt dit al vergoed. Let op dat deze kosten eerst van je eigen risico afgaan.
​Verzorging voor kinderen tot 18 jaar ​Voorheen werd de geneeskundige zorg die een kind nodig had geregeld via de jeugdwet. Per 2018 zal dit onderdeel worden van de zorgverzekeringswet. Voor volwassenen werd dit al uit de basisverzekering vergoed, dit gaat wel van het eigen risico af. De zorg voor kinderen tot 18 jaar gaat niet van het eigen risico af.

Bekijk hier wie de goedkoopste basisverzekering aanbiedt.