Hoe reviews kunnen helpen bij het kiezen van een verzekering

Nederlanders houden van zekerheid. Daarom worden er in Nederland overal verzekeringen voor aangeboden. Sommige verzekeringen hebben een vrijwillig karakter, anderen zijn wettelijk verplicht, zoals bijvoorbeeld de zorgverzekering en de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Je kunt je keuze van zorgverzekering ieder jaar aanpassen. Waar je op moet letten vertellen we je hier! 

Zijn alle zorgverzekeringen hetzelfde?

Ieder jaar worden tijdens de troonrede op Prinsjesdag de plannen over de basisverzekering bekend gemaakt. Sommige zorg wordt eruit gehaald, of krijgt een verhoogd eigen risico, andere ziektekosten worden juist in het pakket opgenomen. De zorgverzekeraar mag zelf kiezen welk prijskaartje ze aan het pakket gaan plakken. 

Je hoeft dus niet naar verschillen in de dekking van de basisverzekering te zoeken, want die zijn er niet. Maar er kunnen onderling wel verschillen zijn in de  prijs, en manier waarop een verzekeraar met zijn klanten omgaat. Wanneer je je een beeld wilt vormen over hoe de verzekeraar met zijn of haar klanten omgaat, kun je deze vaak teruglezen op een review website

Verschillen in de Aanvullende verzekering

De aanvullende verzekering is iets wat de verzekeringsmaatschappijen zelf mogen samenstellen. Zij bepalen of ze een tandartsverzekering willen aanbieden, en of hier ook orthodontie in zal worden vergoed. Bij het lezen van zelfs de beste zorgverzekering reviews moet je er dus rekening mee houden dat niet iedere zorgverzekeraar dezelfde kosten vergoed. Welke kosten wel of niet voor vergoeding in aanmerking komen kun je teruglezen in de polisvoorwaarden.

Aanpassingen in de dekking tijdens de looptijd 

Natuurlijk mogen verzekeraars de aanvullende pakketten niet zomaar wijzigen. Iedere wijziging moet uiteraard aan de verzekerden bekend gemaakt worden. De verzekerden hebben vervolgens op hun beurt dan weer recht om akkoord te gaan met deze aanpassingen, of van verzekeringspakket – of zelfs van verzekeringsmaatschappij  – te wijzigen. 

De zorgverzekering aanpassen aan jouw wensen

Omdat niemand hetzelfde is en situaties kunnen veranderen, is het verstandig om ieder jaar in januari opnieuw de polisvoorwaarden, dekking, en de prijs kritisch te bekijken en met elkaar te vergelijken. Misschien denk je dit jaar meer fysio nodig te hebben, of draag je geen beugel meer zodat orthodontie eruit mag? Of misschien ben je dit jaar van plan om een wereldreis te gaan maken, en heb je meer baat bij een aanvullend pakket welke werelddekking geeft, in plaats van enkel in Europa. 

Wil je je zorgverzekering aanpassen? Laat je goed voorlichten en maak hiervoor gebruik van zoveel mogelijk verschillende bronnen. Behalve op de verschillende onafhankelijke review sites kun je op het internet veel informatie vinden over waar je op moet letten bij het aanpassen van je zorgverzekering.  

Een goede gezondheid toegewenst!

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *