Is het gezond om in een sauna te gaan?

Iedereen heeft wel eens een moment nodig om tot rust te komen. Een ontspanningsmoment kan voor iedereen anders zijn. Het kan voor de ene een avondje vrij zijn en in bed liggen en voor de andere kan het zijn wanneer ze lekker gemasseerd worden of in een sauna gaan. Door in een sauna te gaan, kan het jou helpen om jouw gezondheid te verbeteren en tot rust te komen. Je lichaam reageert op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt. Wil jij een sauna met een goede kwaliteit en dat ook nog voor een goede prijs? Koop dan een sauna van Elite Wellness. Zij helpen jou ook met het kiezen van de juiste sauna voor jou!

Het biedt ontspanning

Heb je veel last van stress en weinig tijd voor ontspanning? Dan is het goed om af en toe in een sauna te gaan. In een sauna gaan hoeft namelijk geen uren tijd te kosten om tot rust te komen. Door de warmte gaat je lichaam zweten. Dit gebeurd omdat jouw lichaam wilt gaan afkoelen. Zo verlies je vocht. Ook gaan je bloedvaten wijder staan en verloopt jouw bloedsomloop beter. De sauna heeft een stimulerend effect op je stofwisseling, maar je valt er niet door af. Tijdens een saunasessie verlies je ongeveer een halve tot anderhalve liter vocht. Naarmate je vaker naar de sauna gaat zal je lichaam beter op de warmte reageren. Op den duur zul je daardoor steeds sneller gaan zweten. Dat vochttekort wordt natuurlijk gewoon weer aangevuld op het moment dat je voldoende drinkt.

Goed voor je gezondheid

Een sauna kan jouw gezondheid verbeteren. Het verbetert jouw immuunsysteem en het stimuleert en stabiliseert jouw bloedsomloop. Jouw lichaam reageert natuurlijk op de warmte van de sauna en de kou wanneer je afkoelt en maakt daardoor antistoffen aan. Je lichaam maakt dan meer witte bloedcellen aan, waardoor je een betere weerstand tegen griep en verkoudheid ontwikkelt. 

Is het goed voor je huid om in de sauna te gaan? 

Wanneer je in een sauna gaat, ga je zweten. Door het zweten wordt het gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. De stofwisseling wordt opgedreven en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen neemt toe. Na een saunabezoek zul je merken dat je huid steviger aanvoelt en een rozige tint heeft. Een andere positieve bijwerking is het openen van de poriƫn door de warmte. Ook uitwendig is de huid beter beschermd. Omdat de beschermlaag van de huid versterkt wordt door het zweten in de sauna, is het moeilijker voor schadelijke stoffen van buitenaf om in de huid door te dringen.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *