Is het nodig om een uitvaartverzekering af te sluiten?

Een uitvaart is niet goedkoop. Je wilt niet dat jouw uitvaart financiële gevolgen heeft voor je nabestaanden. Daarom overweeg je om een uitvaartverzekering af te sluiten. Bedenk dat het niet altijd nodig is om een uitvaartverzekering af te sluiten. Beschik je over ruim voldoende spaargeld? Dan kunnen je nabestaanden jouw uitvaart betalen zonder geconfronteerd te worden met nare financiële gevolgen. Heb je circa 8.500 euro spaargeld? Dan is een uitvaartverzekering niet echt noodzakelijk. Er is echter een reden om, ook als je beschikt over voldoende spaargeld, toch een uitvaartverzekering af te sluiten. Wie een uitvaartverzekering heeft afgesloten weet zeker dat de nabestaanden bij zijn uitvaart alle zorgen uit handen wordt genomen. Deze uitvaartverzekering tips zullen helpen de juist keuze te maken.

Je besluit om een uitvaartverzekering af te sluiten

De kosten van een eenvoudige uitvaart bedragen al snel 7.500 euro. Stel je besluit om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dan weet je zeker dat de de kosten van jouw uitvaart vergoed door de verzekering. Besluit je om je te laten begraven? Dan moet er meer worden betaald, want gemeenten vragen voor het huren van een graf soms bedragen van duizend euro en meer. Een uitvaartverzekering heeft echter ook nadeel. Het kan gebeuren dat de totaal ingelegde premie hoger is dan het uiteindelijk uitgekeerde bedrag. Bovendien kunnen je nabestaanden door de verzekeringsmaatschappij beperkt worden in de keuze van de door de verzekeringsmaatschappij aangeboden producten en diensten.

De verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Stel je besluit om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dan moet je kiezen. Er zijn drie mogelijkheden: de kapitaalverzekering, de naturaverzekering en de combinatieverzekering. Wie wil dat zijn nabestaanden een grote keuzevrijheid hebben bij de uitvaart kiest voor een kapitaalverzekering. Jouw nabestaanden krijgen dan een bedrag uitgekeerd dat ze naar eigen inzicht kunnen besteden. Bovendien kunnen ze dan zelf een uitvaartondernemer kiezen. Wie kiest voor een verzekering in natura kiest voor een beperkte keuzevrijheid. De verzekeringsmaatschappij bepaalt het pakket van producten en diensten waaruit de nabestaanden kunnen kiezen. Bovendien wijst de verzekeringsmaatschappij doorgaans een uitvaartondernemer toe. Voordeel is wel dat de nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de financiële afhandeling van jouw uitvaart.