Keuzehulp om de keuze tussen een traplift huren en kopen te maken

Naarmate mensen ouder worden, neemt hun mobiliteit vaak af. Om de kans op ongelukken te verkleinen, kan de aanschaf van (medische) hulpmiddelen het overwegen waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een traplift. Een traplift maakt het makkelijker en veiliger om van beneden naar boven te komen en andersom. Wie kent er immers geen oudere, die al eens van een trap gevallen is? Een val van de trap heeft een grote impact op senioren en kan daarbij lelijk lichamelijk letsel met zich meebrengen. Denk aan een breuk van de heup. Bij het plaatsen van een traplift heb je de keuze tussen een traplift kopen en huren. Welke optie is het beste?

Financiële vergoeding voor de investering in een traplift

Allereerst is het verstandig om na te gaan of je in aanmerking komt voor een financiële vergoeding. Soms biedt een verzekeraar een vergoeding, in andere gevallen de gemeente. Vanuit de basisverzekering zal een traplift vaak niet vergoed worden. Door je verzekering aan te passen met een aanvullende verzekering, kom je mogelijk toch in aanmerking voor zo’n vergoeding. Het maakt de investering in een traplift aantrekkelijker.

Laat de waarde van je woning toenemen

Een andere reden om een traplift te kopen, is de mogelijkheid om je woningwaarde toe te laten nemen. Voor andere senioren zal het op termijn immers aantrekkelijker zijn om je woning over te kopen, als hier al een traplift in zit. Vanzelfsprekend is een traplift minder interessant voor een jonger stel.

Tweedehands traplift verkopen bij een verhuizing

Mocht er een jonger stel in je woning komen, dan kun je de traplift verkopen. Een tweedehands traplift is vaak ook nog interessant, doordat trapliften vele jaren meegaan. De kans is dan ook groot, dat je de traplift al snel verkocht zal hebben. Lees verder op deze website, als je wilt weten wat een traplift kopen kost.