Kies je voor een mediator of een advocaat bij een echtscheiding?

Wil jij graag alles eerlijk en goed geregeld hebben tussen jouw en je ex-partner zonder ruzie? Dan is een mediator ideaal. Neem contact op met dé mediator in Breda Victoria Vitae. Zij zorgen ervoor dat jij en jouw ex-partner als vrienden uit elkaar kunnen. Wie wilt dit nou niet? Het is bij sommige gevallen is een mediator niet genoeg en is er een advocaat nodig voor de echtscheiding, maar wanneer schakel je dan een advocaat in? Lees verder om erachter te komen!

Wat doet een mediator bij een echtscheiding?

Een mediator heeft een zeer belangrijke rol. Het doel van een mediator is om de echtscheiding in goede banen te leiden. Het nemen van een mediator is ook ideaal wanneer je als vrienden en zonder enige drama uit elkaar wilt met jouw ex-partner. Een mediator doet meer dan je denkt. Hij geeft juridisch advies en helpt met de communicatie. De mediator zorgt er ook voor dat de relatiebreuk goed verwerkt wordt. De mediator moet neutraal staan en daarom staat de mediator ook voor jullie allebei klaar. Het is niet mogelijk dat een mediator een kant kiest. Hij of zij zal daarom ook nooit zijn of haar eigen mening delen over de situatie. Door middel van een mediator gaat alles goed in overleg en worden afspraken duidelijk gemaakt en worden er afspraken gemaakt waar beide partijen het mee eens zijn. Het traject met een mediator verloopt sneller en tevens goedkoper, dan met een advocaat. Een advocaat en een mediator hebben veel met elkaar gemeen, maar er zit toch een verschil in. Zij willen allebei alle afspraken op papieren zetten, zodat het voor iedereen duidelijk is wat de afspraken zijn. Het verschil is echter dat een advocaat meestal maar voor één partij is en een mediator werkt voor beide partijen. Een mediator is daarom dus voordeliger. 

Wat doet een advocaat bij een echtscheiding?

Een advocaat is verantwoordelijk voor het juridisch aspect van de scheiding. Ook is een advocaat maar voor één partij. Jij en jouw ex-partner zullen dus allebei een eigen advocaat moeten regelen. Dit kan veel geld kosten. Alle communicatie gaat dan ook tussen de advocaten. Privé afspraken maken is dan niet meer mogelijk tijdens het proces. Het nemen van een advocaat kan dus negatieve invloed hebben op jullie band. Het belangrijkste is echter dat jullie samen tot een compromis komen. 

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *