Mag je in de zon met een zwangerschapsmasker

Een zwangerschapsmasker zijn donkere vlekken die kunnen ontstaan op de huid tijdens de zwangerschap. Zwangerschapsmasker, of melasma, is heel natuurlijk, maar kan erg vervelend zijn. Deze vlekken lijken een beetje op pigmentvlekken en hebben vaak een donkere kleur. Deze vlekken kunnen je erg onzeker maken over je uiterlijk, maar over het algemeen zijn ze niet schadelijk, en kunnen ze ook na de zwangerschap vrij snel weer verdwijnen. Of melasma zichtbaar wordt en weer weggaat verschilt per persoon.

Waar moet je op letten met zwangerschapsmasker

Omdat het zwangerschaps masker vaak overeenkomsten heeft met pigmentvlekken, zijn veel mensen benieuwd of ze in de zon mogen met deze vlekken. Het wordt echter sterk afgeraden om in de zon te gaan. Uv-straling kan er namelijk voor zorgen dat de vlekken donkerder worden en zo beter zichtbaar zijn. Er zijn een aantal dingen die je het beste kan doen om de zon te vermijden.

Zo wordt het bijvoorbeeld aan te raden om je goed in te smeren met zonnebrand, elke dag. Op deze manier worden de vlekken zo goed mogelijk beschermd tegen uv-straling en verlaag je de kans dat deze donkerder worden en beter zichtbaar zijn. Ook tijdens dagen met weinig zonlicht is dit aan te raden. Probeer goed de schaduw op te zoeken, draag een pet of een hoed en vermijd de zon op de zonnigste momenten van de dag.

Ook is het aan te raden om de zonnebank te vermijden. Ook de zonnebank kan er namelijk voor zorgen dat de vlekken een stuk beter zichtbaar worden. Als je van de plekken af wilt, is het beste wat je kan doen de zon vermijden en wachten. Vaak kan het zo zijn dat deze vlekken spontaan verdwijnen wanneer de zwangerschap voorbij is. Er zijn geen behandelingen mogelijk om deze direct te verwijderen.

Vermijd de zon met je zwangerschapsmasker

Een van de belangrijkste dingen is dus om de zon te vermijden met het zwangerschapsmasker. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je vlekken een stuk donkerder en beter zichtbaar worden. Dit is natuurlijk erg vervelend. Probeer jezelf zo goed mogelijk te beschermen en heb geduld, want in de meeste gevallen verwijderen de vlekken vanzelf toch weer. In het geval van zorgen kan je altijd in contact komen met een huisarts, een dermatoloog of een huidtherapeut voor ondersteuning in dit proces.

Tip: Biodermal

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *