Onmisbaar als je zwanger bent, foliumzuur

Als je zwanger bent of zwanger wilt worden, dan wordt het aangeraden om extra foliumzuur te slikken. Veel vrouwen doen dit, maar waarom wordt dit aangeraden en waar zit het eigenlijk in? We gaan je alles over foliumzuur vertellen.

Wat is foliumzuur?

Met foliumzuur bedoelen we vitamine B11. Dit is de vitamine die nodig is voor groei en een goede werking van je lichaam voor het aanmaken van rode en witte bloedcellen. Ook ondersteunt het je immuunsysteem en zorgt het dat het goed werkt.

Als je zwanger bent dan is foliumzuur belangrijk om te slikken voor je ongeboren kindje. Zo helpt het je kindje bij de vroege ontwikkeling. Foliumzuur krijg je binnen via je voeding. Het komt van nature voor in groente, volkorenproducten, brood, vlees en zuivel. Wanneer je zwanger bent is dit soms niet genoeg en wordt het aangeraden om een extra supplement te nemen.

Foliumzuur en de zwangerschap

Je lichaam kan foliumzuur zelf niet aanmaken. Je moet het echt via je voeding of anders via supplementen binnenkrijgen. Als je niet zwanger bent, dan krijg je dit makkelijk binnen via je voeding, maar als je zwanger bent niet. Een zwangere vrouw heeft dagelijks minstens 400 microgram nodig. Dit komt neer op bijvoorbeeld een halve kilo spruiten per dag eten.

Het foliumzuur heb je in het begin van je zwangerschap nodig voor de ontwikkeling van je ongeboren baby. Het speelt namelijk een rol bij de vorming van het centrale zenuwstelsel. Ook draagt het bij aan de vorming van de placenta en de weefselgroei. Als laatste verkleint foliumzuur ook de kans op aangeboren afwijkingen, zoals een open ruggetje.

Foliumzuur bij slikken met supplementen

Voor een zwangere vrouw is het dus belangrijk om extra foliumzuur te nemen door het slikken van supplementen. Een supplement wordt ook een stuk beter door het lichaam opgenomen. Je zult hier dus veel voordeel van merken. Als je zwanger bent dan wordt het aangeraden om tot de 10e week van je zwangerschap extra foliumzuur te slikken.

Zelfs al voordat je zwanger bent kun je extra foliumzuur slikken. Wanneer je zwanger probeert te raken kun je er ook al baat bij hebben. Het duurt namelijk even voordat je lichaam een goede voorraad foliumzuur heeft opgebouwd. Als je het slikt en je raakt niet meteen zwanger, is dit niet erg. Je kunt namelijk geen bijwerkingen of een overschot aan foliumzuur hebben. Het is dus onschadelijk voor je gezondheid en je kunt er alleen maar voordelen aan ondervinden.

Tip: Davitamon.nl

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *