Rooming in kan soms noodzakelijk zijn

Er zijn personen die, wanneer ze in het ziekenhuis belanden, angstig, onrustig of verward raken. De verpleegkundige zal daarvoor met u een gesprek hebben om te kijken of het mogelijk is dat u vaker aanwezig bent. Voor de zieke kan het geruststellend zijn wanneer er een vertrouwd persoon aanwezig is. De zieke zal minder angstig worden en daardoor ook beter kunnen slapen. Het meer aanwezig zijn, wordt rooming in ziekenhuis genoemd. Vaak worden de angsten erger wanneer het donker wordt. Ze worden dan ook onrustiger. Voor deze personen zal aan u gevraagd worden of het mogelijk is dat u blijft overnachten in het ziekenhuis. Voor de zieke is er op die manier een vertrouwd persoon aanwezig, wanneer hij of zij wakker wordt. Er kan voor de overnachting een extra bed op de kamer worden geplaatst. Wanneer u op de kamer blijft slapen, kunt u in de ochtend gebruik maken van de wasgelegenheid en handdoeken. Het is wel de bedoeling dat u uw eigen nachtkleding draagt. Voor de toiletartikelen moet u ook zelf zorgen. Ook de bezoektijden kunnen extra verruimd worden wanneer de patiënt verward of onrustig wordt.

Rooming in wanneer uw baby is geboren

Soms is het mogelijk dat, als u baby in het ziekenhuis is geboren, u bij uw baby in het ziekenhuis blijft. Dat wordt rooming in ziekenhuis genoemd. Ook thuis wordt rooming in toegepast. Baby’s worden daarbij vaak op de slaapkamer van de ouders geplaatst. De baby ligt daarbij wel in zijn eigen bedje. Voor de moeder is het gemakkelijk wanneer de baby borstvoeding krijgt. Wordt de baby ’s nachts wakker, dan kan de baby gemakkelijk uit het bedje worden genomen om hem of haar borstvoeding te geven. Voor u als moeder is dat ook fijner. U kunt uw baby in uw bed nemen, voeden en terugleggen.

De meubels in een ziekenhuis

De ziekenhuis meubels moeten op de eerste plaats geschikt zijn voor de patiënten die er gebruik van maken. De ziekenhuis meubels moeten bij een goede leverancier worden aangeschaft, omdat zij weten aan welke eisen ziekenhuis meubels moeten voldoen. Het moeten niet alleen meubels zijn die gemakkelijk door de patiënten te gebruiken zijn, maar moeten ook gemakkelijk kunnen worden schoongemaakt.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *