Rugklachten oplossen in de sportschool

Een paar maanden geleden overkwam het mij, zomaar opeens. Oké, ik was na een lange relaxte vakantie misschien iets te fanatiek weer begonnen met werken. Zwaar sjouwwerk in het magazijn was blijkbaar even teveel van het goede. De pijn was onbeschrijflijk en kon een paar dagen amper rechtop staan. De dokter wees mij door naar de fysiotherapeut en zodoende kwam ik daar voor het eerst van mijn leven op bezoek. Daar werd ik in ieder geval gerustgesteld dat rugklachten meestal vanzelf weer over gaan en dat het zelden leidt tot blijvende schade.

Blijven bewegen!

Hoewel ik er de eerste dagen niet eens over na durfde te denken vertelde de Fysio mij juist om te blijven proberen te bewegen. Klinkt onlogisch zou je denken maar het is juist zeer belangrijk vertelde zij! Wanneer je blijft bewegen komen de spieren in de rug vanzelf weer in vorm. Niet bewegen zou juist meer kwaad dan goed doen werd er ook verteld, maar forceren was nu ook weer niet de bedoeling. De klachten zouden vanzelf over moeten gaan wanneer je de rug blijft gebruiken. Met wat simpele dagelijkse oefeningen was dit dan ook inderdaad het geval!

Problemen voorkomen

Het werd me ook aangeraden om naast mijn fysieke werk toch wat meer te bewegen. Ik grapte altijd dat mijn werk reeds gratis fitness was maar dat is dus niet helemaal het geval. Gezond bewegen was heel belangrijk volgens mijn fysiotherapeute om mijn rug te versterken en toekomstige problemen te voorkomen. Zwemmen gaf zij aan als voorbeeld, of regelmatig naar de sportschool. De sportschool is het geworden en ik ben er sindsdien ook tweemaal in de week te vinden. De keuze is gevallen op PhysiQ Fitness aan de andere kant van de stad waar ik woon.

Crossfit training

In het rauw ogende fitnesscentrum van PhysIQ Fitness in Roosendaal zie ik nu twee keer per week lekker af. Heerlijk om resultaat gericht de CrossFit trainingen af te werken en met een voldaan gevoel weer huiswaarts te eren. Na drie maanden bezig te zijn kan ik ook echt zeggen dat ik mij er stukken beter bij voel. Ik meende oprecht dat ik al genoeg beweging had op de zaak waar ik werkte, maar dit is toch echt een heel stuk anders. Met mijn rug gaat het nu meer als prima. Eigenlijk met mijn hele lichaam kan ik wel stellen!