zorgverzekering vergelijken

Studentenzorgverzekering aanpassen

Het is eigenlijk maar één keer per jaar mogelijk om je studentenzorgverzekering op te zeggen en van zorgverzekeraar te wisselen. Aan het einde van ieder jaar krijg je van de verzekeraar een brief met de nieuwe polisvoorwaarden. Nadat je de nieuwe polisvoorwaarden hebt ontvangen, heb je de keuze om voor 1 januari van het volgende kalenderjaar de tijd om jouw studentenzorgverzekering op te zeggen voor het geval je van verzekering wisselen wilt. Het opzeggen van je zorgverzekering kan waarschijnlijk alleen schriftelijk gedaan worden. Hou bij het sturen van deze schriftelijke opzegging rekening met het eventueel later bezorgen van de post tijdens de feestdagen. Zeg je niet op, dan heb je mischien gekozen om toch bij je huidige zorgverzekeraar te blijven, als je besloten hebt om te blijven dan hoef je niks te doen en blijf je automatisch bij dezelfde verzekeringsmaatschappij verzekerd.

Als je voor 1 januari je studenten zorgverzekering hebt opgezegd, heb je in totaal 1 maand de tijd om een nieuwe studenten zorgverzekering af te sluiten.
Dit betekent dat je tot 1 februari de tijd hebt.
Wanneer je jouw nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten gaat deze polis wel met terugwerkende kracht in op 1 januari. Je moet dan dus ook de premie betalen voor de maand januari.
Maak je in deze periode medische kosten, dan kan je deze bij jouw nieuwe zorgverzekeraar indienen. Als je te lang wacht om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, bestaat er de mogelijkheid dat je een boete kan ontvangen, aangezien het in Nederland verplicht is verzekerd te zijn voor ziektekosten.

Vaak worden er afspraken gemaakt tussen verschillende verzekeraars om het overstappen naar een zorgverzekering makkelijker te maken. Door deze afspraken is het mogelijk dat jouw nieuwe verzekeraar, jouw oude verzekering opzegt. Dit gebeurt natuurlijk alleen als je hiervoor toestemming hebt gegeven. Om gebruik te kunnen maken van deze dienst is het wel noodzakelijk dat je, je voor 1 januari aanmeldt bij de nieuwe verzekeraar.

Om voor jou de beste studenten zorgverzekering te kiezen is het hier mogelijk om op deze site jouw studentenzorgverzekering te vergelijken.
Neem een kijkje en kies voor jou de beste optie uit!

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *