Veiligheidstips voor het gebruik van steigers

Steigers zijn een essentieel werkinstrument voor bouw- en dienstenbedrijven die deze ondersteuning platforms nodig hebben. Deze structuren vereisen echter een reeks voorzorgsmaatregelen om ongevallen te voorkomen bij werknemers die van de steigers kunnen vallen, voorwerpen kunnen laten vallen of zelfs een elektrische schok kunnen krijgen, afhankelijk van de nabijheid van de structuur en het elektriciteitsnet. Voor een veilig gebruik van dit materiaal moet een reeks preventieve maatregelen worden genomen, te beginnen met de keuze van de steiger tot de montage en het gebruik van individuele beschermingsmiddelen.

Door aandacht te besteden aan de juiste punten is het mogelijk ongevallen te voorkomen en deze apparatuur zo goed mogelijk te gebruiken, zodat jouw werknemers veilig kunnen werken. Daarom hebben wij in dit artikel enkele onmisbare tips opgesomd om jouw werk op een steiger veilig uit te voeren. Kijk hier eens naar!

1. kies materiaal in goede staat

Om de veiligheid te garanderen die jouw werknemers verdienen, is het belangrijk steigers te huren in goede staat van gebruik, vermijd roestige stukken of waarvan de planken gebarsten zijn.

2. Professionals

Neem een vakman in de arm die weet hoe de structuur correct moet worden gemonteerd, waarbij de montagevolgorde moet worden gevolgd zodat het platform stevig en veilig is.

3. Verzamelplaats

De montageplaats moet schoon zijn om te voorkomen dat stenen, draden of ander materiaal de constructie uit evenwicht brengen. De steiger mag alleen op een vlakke en stabiele ondergrond worden opgebouwd, om ongevallen te voorkomen.

4. Veiligheidsuitrusting

Sta nooit toe dat een steiger wordt gebruikt zonder het gebruik van de vereiste Beschermingsmiddelen, zoals veiligheidsgordel, helm, handschoenen, veiligheidsbril, enz.

Het niet gebruiken van de beschermingsmiddelen betekent niet alleen een ongehoorzaamheid aan de veiligheidsvoorschriften, maar houdt ook reële risico’s in op arbeidsongevallen.

5. Plaats Signalisatie

Het gebied rond de apparatuur moet worden beschermd, dus moet het terrein worden gesignaleerd om te voorkomen dat voetgangers of voertuigen in de buurt van de constructie komen. Isoleer het gebied met barrières rond de steiger.

6. De veilige keuze van leveranciers van uitrusting en gereedschap

Spapens Verhuur wordt geleid door vakmensen die de realiteit van de bouw- en reparatiemarkt begrijpen. Zij bieden gereedschap, steigers en ander materieel dat kan voldoen aan de behoeften van de vakmensen en de bedrijven die deel uitmaken van deze steeds dynamischer markt.