Vergeet hier niet aan te denken bij het aankopen van medische hulpmiddelen

Bij de aanschaf van medische hulpmiddelen zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van een medisch hulpmiddel, het comfort wat het je biedt, enzovoorts. Het is erg belangrijk om medische hulpmiddelen in de juiste maat aan te schaffen, om vervelende blessures te voorkomen. Het oplossen van de ene blessure zou in zo’n geval voor het ontstaan van een andere blessure kunnen zorgen. Ook is het verstandig om naar de mogelijkheden voor het aanvragen van een vergoeding te kijken. Verzekeraars en ook gemeentes bieden soms vergoedingen aan voor de aanschaf van medische hulpmiddelen.

Een aanvullende verzekering afsluiten voor hulpmiddelen

Bekijk allereerst de basisverzekering eens, die iedere Nederlander verplicht moet afsluiten. Vaak zal de aanschaf van medische hulpmiddelen niet binnen de dekking van je basispakket vallen. Het kan echter wel zo zijn, dat je vanuit een aanvullende verzekering een vergoeding aangeboden krijgt. Door het jaar heen is het niet mogelijk om deze verzekering direct van kracht te laten zijn. Je kunt er echter wel voor kiezen, om je verzekering aan te passen voor het komende jaar. Zo kun je de medische hulpmiddelen in het nieuwe jaar voordeliger aanschaffen.

Preventieve hulpmiddelen tegen blessures

Voor de aanschaf van preventieve hulpmiddelen krijg je doorgaans nooit een vergoeding, tenzij blijkt dat je een chronische aandoening hebt. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een traplift, om te voorkomen dat je van de trap valt. Via de gemeente kun je hier vaak een vergoeding voor aanvragen. Ook het gebruik van inlegzooltjes kan interessant zijn! Bekijk de mogelijkheden en voordelen eens op de website van een aanbieder van inlegzooltjes. De handige plakstrip onder de zooltjes maakt het heel eenvoudig om ze in de schoen te leggen.