Waarom een hondenverzekering

Ach wat leuk, een hond in huis. Waar veel mensen echter niet echt goed over nadenken als ze net zo’n schattige puppy hebben aangeschaft, zijn de kosten. Behalve de dagelijkse kosten voor onder meer voeding, krijg je vroeg of laat te maken met allerlei medische kosten. En die kosten kunnen soms erg hoog oplopen. Steeds meer mensen besluiten om die reden een hondenverzekering af te sluiten. Daardoor ben je verzekerd voor de ziektekosten van de hond, want ook voor een hond zit een ongeluk soms in een heel klein hoekje.

Een hondenverzekering om financiële verrassingen te voorkomen
Ga maar na; je hond kan ineens niet mee lopen of is lusteloos. Stel je hond wordt aangereden. Je bezoekt vervolgens de dierenarts, er volgt een behandeling en voor je het weet krijg je een gepeperde rekening voorgeschoteld. Om die verrassingen te voorkomen, sluit je een hondenverzekering af. Zo hoef je vooral geen zorgen te maken over onverwacht financiële tegenvallers, want ook voor een hond zit een ongeluk in een klein hoekje.

Basisverzekering en aanvullende verzekering
Net als bij de mens betaal je een basispremie en kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Ook voor je hond betaal je een eigen risico. Hierbij geldt dat hoe lager dit eigen risico is, hoe hoger de premie zal zijn die je maandelijks betaalt. De gulden middenweg nemen is wat betreft het eigen risico vaak het beste.

Hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar
Na het afsluiten van een hondenverzekering  ben je verzekerd  voor bijna alle kosten die je maakt als je hond een ongeluk krijgt. De hoogte van de dekking is afhankelijk van de verzekeraar en het pakket dat je voor je hond afsluit. In beginsel kun je je verzekeren voor onder meer aandoeningen aan heupen en ellebogen, ontstekingen aan de baarmoeder, castratie, een consult bij de dierenarts, chemische castratie, de cocktailprik, liesbreuk, losse knieschijf, narcose, navelbreuk en een nekhernia.

Premiebedrag afhankelijk van geslacht, leeftijd, ras en aantal kilo’s
Het afsluiten van een hondenverzekering is slim, zeker ook als je op vakantie gaat. Stel je voor dat je hond juist in het buitenland ziek wordt en een medische ingreep noodzakelijk is. In dat geval kunnen de kosten soms wel oplopen tot duizenden euro’s, en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. De premie die je moet betalen voor een hondenverzekering hangt in sterke mate af van het geslacht van de hond, de leeftijd, het ras en ook het gewicht van de hond.

Premie voor puppy goedkoper dan voor hond op leeftijd
Zo is het logisch dat de premie voor een gezonde jonge puppy goedkoper is dan die van een oudere hond en dit geldt ook voor lichte en zware honden. Hoe zwaarder de hond, hoe groter de kans op een botbreuk is immers.  Ook het geslacht speelt een rol, want gebleken is dat vrouwelijke honden vaker ziek zijn. En dus betaal je voor een teefje meer premie dan voor een reu. Ook het ras speelt een rol, simpelweg omdat het ene ras nou eenmaal beter en gemakkelijker te behandelen is dan het andere ras.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *