monddouche

Waarom een monddouche effectief is!

Wel eens gehoord van een monddouche? En nee dit is niet slechts het spoelen van de mond, na het tandenpoetsen, met water. Waar de Amerikanen dit product al jaren gebruiken, is de monddouche nog bezig met het maken van haar entrance in Nederland. Maar wat is dit dan precies en waarom is het handig?

Wat is een monddouche?

Een monddouche werkt door middel van een pulserende straal water die onder druk tussen de tanden en tandvleesrand wordt gespoten. Door dit apparaatje te gebruiken onthoud je jezelf van bijvoorbeeld tandvleesontsteking.

Door deze lichte druk, zal het tandvlees zich wat openen en sluiten. Hierdoor worden etensresten en eventuele bacteriƫn onder deze rand, weggehaald. Door gebruik te maken van verschillende opzetstukken en borsteltjes, krijgt jouw mondverzorging zeker een upgrade!

Hoe effectief is een monddouche dan?

Uit de wetenschap, blijkt het gebruik van een monddouche zeer gunstig voor de mondgezondheid. Wanneer het product werd gebruikt, naast het traditionele poetsen en flossen, deden een aantal voordelen zich voor. Zo bleek het effect te hebben op het verminderen van bloeding en ontsteking van het tandvlees. Lees wel goed, want wil je de voordelen ook echt merken, dan moet je goed blijven poetsen EN flossen! Wanneer je witte tanden wilt, is de monddouche niet het product. Om teleurstelling te voorkomen: ook hier zijn goede producten voor. Daarnaast krijg je er natuurlijk een frisse adem van.

Hoe gebruik ik dit product?

Net als bij het ontwikkelen van andere gewoonten, is de monddouche gebruiken een kwestie van aanwennen. Het zal in het begin niet altijd even soepel gaan, zoals bij alles wat je voor het eerst doet. Kijk bij de eerste keer dan ook niet gek op wanneer het uitloopt op een waterballet. Het helpt wanneer je het hoofd goed boven de wasbak houdt, met je mond licht open. Zo kan het water er rustig uit lopen, zo de wasbak in.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *