Waarom het verstandig is jouw auto goed te verzekeren

Wanneer je een auto koopt ben je eerst in de zevende hemel. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open waarin je kan gaan en staan waar je wilt. Je bent eindelijk niet meer afhankelijk van je ouders of van de bus. Dan kun je je vriendinnetje of vriendje meenemen naar een romantisch plekje. En dat zonder gedoe met de politie of je ouders. Die oude mensen klagen toch alleen maar over onbelangrijke dingen als verantwoordelijkheid en de veiligheid van jou en de auto. Oh wacht. Nu is de droom kapot en bedenk je je dat je bent vergeten om de auto verzekeren. Maar ga nou niet zo een Wettelijk Aansprakelijkheids verzekering afsluiten. Dat kan veel beter.

Maar kies wel de juiste verzekering uit velen

Een goede autoverzekering simulatie helpt hierbij. De juiste autoverzekering kiezen is namelijk een doolhof waar je nooit meer uitkomt. Daarom zijn er allemaal websites die een formule hebben voor wat jij hebt en welke verzekering daarbij past. Dit is essentieel voor een goede autoverzekering omdat je anders het niet meer kunt bijbenen. Dan zie je door de bomen het bos niet meer als het ware.  Wat doen ze nou allemaal bij zo een autoverzekering simulatie? Ze nemen alle gegevens van jouw auto en berekenen dan wat er bij komt kijken. Dus dingen als de leeftijd van de auto. Maar ook hoe veel je er per jaar mee rijdt en welk type auto je rijdt. Een degelijk gebouwde auto zal je minder snel vertrouwen op verzekering aangezien je eigenlijk een aanrijding moet hebben voordat er iets mis gaat en dat is toch gedekt door de WA.

Een goede verzekering geeft voor rust

Een heel aantal jaren terug ging ik op vakantie met mijn pa en broertjes en zusjes. We reden met een caravan vastgekoppeld aan een Chrysler Voyager. De auto was al weer een heel aantal jaartjes oud en mijn pa had hem niet 2e maar 6e hands gekocht ofzo. Op een gegeven moment stopt de auto met schakelen voorbij de tweede versnelling. Gelukkig was mijn pa goed verzekerd bij de ANWB en kreeg hij een vervangende auto voor de rest van de vakantie. Dankzij de verzekering had mijn familie toch nog een goede vakantie en moesten we niet gewoon terug naar huis in de bus of trein.

Je bespaart soms nog geld

Mijn pa is altijd heel zuinig geweest met geld. Hij vertelde dat je nooit een auto nieuw moet kopen. De reden? Je kunt elke paar jaar een auto kopen die maar een paar jaar mee kan en je komt nog steeds goedkoper uit. En hij vindt het belachelijk hoe autos zo duur beginnen en dan gewoon waarde verliezen zonder dat er iets met de auto gebeurd ofzo. En het is niet een beetje waarde. Je hebt het over tienduizenden euro’s soms. Nou dit verhaal kun je ook toepassen op de verzekering van een auto. Want er is één ding dat nog sneuer is dan de waarde van de auto verliezen in 10 jaar zonder dat er iets mis mee is: de hele auto verliezen en niet een nieuwe kunnen veroorloven.