Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2021?

Je bent verplicht om een zorgverzekering te hebben wanneer je in Nederland woont of werkt. Ook al denk je weinig of geen zorg nodig te hebben: het is toch belangrijk dat je een zorgverzekering afsluit. Een goedkope zorgverzekering is dan de beste optie. Ook wanneer je wel een zorgverzekering wilt maar hier zo weinig mogelijk voor wilt betalen kun je op zoek gaan naar een betaalbare zorgverzekering. Maar wat is de goedkoopste zorgverzekering 2021? Daar lees je hier meer over!

Een goedkope zorgverzekering is persoonlijk

Bestaat er zoiets als de goedkoopste zorgverzekering? In principe niet, omdat de premie van een zorgverzekering vooral afhankelijk is van je eigen zorgwensen. Als je aangeeft alleen een basisverzekering te willen zijn er verschillende betaalbare opties. Daarnaast speelt ook je leeftijd mee: het is voor jongeren gemakkelijker om een goedkope zorgverzekering af te sluiten dan voor ouderen.

Manieren om een goedkope zorgverzekering af te sluiten voor 2021

Er zijn wel manieren waarop je zo min mogelijk kunt gaan betalen voor je zorgverzekering in 2021. Je zorgverzekering premie kun je makkelijk vergelijken. Het is logisch dat je minder voor je zorgverzekering betaald wanneer je ook voor een lagere dekking kiest. Zo is het kiezen van alleen een basisverzekering zeker een manier om goedkoop uit te zijn. Denk je weinig zorg nodig te hebben? Dan kan het daarnaast ook slim zijn om een hoger eigen risico te kiezen. Het minimum ligt op €385 en het maximum op €885. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse premie. Hierbij geldt wel dat je minder snel vergoeding krijgt: eerst moet het eigen risico op worden gemaakt. 

Een andere optie is ervoor kiezen om de premie in één keer te betalen. Bij sommige verzekeraars is het voordeliger om de premie per jaar te betalen. Als je alles al hebt betaald gaat er niet iedere maand een vast bedrag af. Dit kan ook een prettig gevoel geven.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *