Wat zijn de risico’s van te veel kalk in het water?

Heb jij ook last van veel hard water? Soft Water Systems biedt onderdelen hiervoor aan. Zij zijn gespecialiseerd in verschillende soorten waterontharders. Het drinken van te hard water is niet net zo goed als zacht water voor jouw gezondheid, daarom moet je dit zo snel mogelijk verhelpen. 

Heeft het risico’s op je gezondheid?

Het drinken van kalkrijk drinkwater is niet schadelijk voor jouw gezondheid. Planten en dieren hebben er ook geen last van. Kalk kan wel invloed hebben op je huid. Het kan schadelijk zijn voor jouw huid, het zorgt voor een jeukerig gevoel of een droge, gevoelige huid. Het drinken van hard water kan daarnaast ook gevolgen hebben voor de gezondheid van jouw haar.

Heeft het risico’s voor je huis?

Teveel kalk kan schadelijk zijn voor je woning, denk hierbij aan: de keuken, de badkamer en de wasruimte. Het heeft een groot risico op je keuken, want stop je jouw servies in de vaatwasmachine of maak je het schoon met kalkrijk water, dan tast dit jouw servies aan. Dat is niet hygiënisch. De vaatwasser gaat er tevens ook sneller van stuk. De kranen raken door de kalk ook sneller verstopt en zijn dus sneller toe aan vervanging. De smaak van kalk smaakt bitter en zoutachtig. De beste manier om kalk uit het water te halen is door middel van een filtersysteem, oftewel een waterontharder. Een waterontharder wordt op de waterleidingen aangesloten. Hierdoor wordt calcium en en magnesium opgevangen en zo wordt jouw huis voorzien van zacht water.

Is zacht water altijd beter?

Dat hangt af van hoe je het bekijkt. Hard en zacht water hebben allebei zo hun voor- en nadelen. Een lagere hoeveelheid aan kalk in het water is voor jouw huishoudelijke apparaten beter en hygiënischer. Is er minder kalkafzetting op de apparaten, dan gaan ze langer mee. Het grote voordeel aan zacht water is dus dat er geen kalk ontstaat op de sanitaire voorzieningen. De waterleidingen zullen dus niet verkalken, hierdoor is er minder energie nodig om het water op te warmen. Hard water heeft ook een nadeel, het nadeel is dat kalk in het water kan afzetten op de kranen of andere sanitaire voorzieningen. Na verloop van tijd kunnen deze apparaten kalkaanslag krijgen. Door de aanslag raken de leidingen verstopt. Een voordeel aan hard water is dat er meer mineralen in zitten. Het is niet zo dat hard water gezonder is dan zacht water. Zacht en hard water zijn dus allebei niet schadelijk voor jouw gezondheid. Het enige effect van hard water is dat het jouw haar en/of huid kan aantasten. Het smaakverschil tussen hard en zacht water is wel aanwezig. Zacht water heeft meer de neiging om een beetje zout te smaken.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *