Zorgvergelijker 2024 gebruiken

Om te kunnen besparen op uw zorgpremie in 2024 gebruikt u de zorgvergelijker 2024 op deze pagina. Dit is heel eenvoudig. Stapsgewijs vult u de vergelijker in als volgt:

Eigen risico

Als eerste bepaalt u wat de hoogte van het eigen risico mag worden in 2024. Het minimale bedrag zal volgend jaar hetzelfde zijn als in 2023, namelijk 385 euro. Bepaal dus zelf of u veel of weinig zorg denkt nodig te hebben in 2024. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager zal de maandelijkse premie zijn.

Aanvullende pakketten

Met alleen de basisverzekering bent u verzekerd tegen standaardzaken zoals bezoek aan de huisarts, ziekenhuis, medicijnen en apotheekkosten. Daarbij kunt u kiezen uit de volgende pakketten:

  • Tandartsverzekering (Heeft u nooit problemen of wel vaak extra behandelingen nodig?)
  • Fysiotherapie (Bezoekt u de fysio vaak of weinig vanwege blessures door sport of werk?)
  • Alternatieve geneeswijzen (Denkt u bijvoorbeeld aan acupunctuur of homeopathie in 2024?)
  • Brillen en lenzen (Handig wanneer u een bril of lenzen nodig heeft in 2023)

Verder kunt u in de zorgvergelijker kiezen of u gedekt wilt worden voor zorgkosten die u in het buitenland maakt. Verstandig als u veel reist voor werk bijvoorbeeld. En er is een optie om zelf te bepalen bij welke zorgaanbieders u behandelt wenst te worden indien nodig. Dit vinkt u aan via de optie vrije zorgkeuze.

Door de juiste keuzes te maken kan eenvoudig tot tientallen euro’s per maand bespaard worden op de zorgpremie. Kies alleen de aanvullende pakketten die u nodig hebt en denk goed na over de hoogte van het eigen risico. Het is zonde om premie te betalen voor zorg die u niet gebruikte tenslotte.

Meer zorgvergelijkers

Op Overstappen-zorgverzekering.com kun je ook besparen met de handige zorgvergelijker 2024.
Zorgvergelijker 2024 op Vergelijker.net
Toeslagen uitleg op Zorgvergelijker