Zorgverzekering vergelijken 2020

Het einde van het jaar nadert, dit betekent niet alleen dat de feestdagen voor de deur staan, ook is het tijd om na te denken over een andere zorgverzekering. Volgend jaar veranderen er een aantal zaken omtrent de zorgverzekeringen, dus kan het handig zijn om zorgverzekeringen te vergelijken en een andere zorgverzekeraar te kiezen. Wil jij meer weten over hoe het overstappen precies werkt en wat jouw rechten en plichten zijn? Lees dan gauw verder hoe en waarom je kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wil je alle zorgverzekeringen vergelijken op onder meer prijs en kwaliteit ga dan snel naar zorgverzekeringvergelijken2020.net en bespaar flink wat geld in 2020.

Hoe werkt overstappen van zorgverzekering?
Het overstappen naar een andere zorgverzekeraar is vrij eenvoudig. Veel zorgverzekeraars bieden een volledige administratieve service wanneer je overstapt. Je kunt je inschrijven bij een andere zorgverzekeraar en deze beëindigt het contract bij jouw vorige verzekeraar. Je hoeft zelf hiervoor niets te doen.

Ook kun je ervoor kiezen om jouw huidige contract bij jouw zorgverzekeraar zelf te beëindigen. Je betaalt dan altijd door tot de laatste maand van het jaar. Je kunt je dan vervolgens zelf inschrijven bij een nieuwe zorgverzekeraar.

Overstappen doe je door je aan te melden bij de nieuwe zorgverzekeraar en al jouw gegevens worden automatisch verwerkt. Je kunt eenvoudig online overstappen. Het kost maar enkele minuten om je in te schrijven bij een nieuwe zorgverzekeraar.

Waar moet ik op letten als ik wil overstappen?
Het is zeker aan te raden om ieder jaar de polissen te vergelijken om te zien of jij goedkoper uit kunt zijn. Maar let wel op de haken en ogen aan zeer voordelige polissen. Goedkoop, is ook in het geval met zorgverzekeringen vaak duurkoop. Waar je goed op moet letten zijn al jouw zorgwensen. Wil jij zelf bepalen naar welk ziekenhuis je mag voor hulp? Vermijd dan de naturapolissen. Deze polissen zijn erg voordelig, maar je bent alleen verzekert bij gecontracteerde zorginstellingen. Ga je met spoed naar een ander ziekenhuis? Dan ben je zelf nog verantwoordelijk voor (een deel van) de kosten.

Ook moet je opletten op het bedrag aan eigen risico. Je maandelijkse premie is een stuk voordeliger met een hoog eigen risico. Het klinkt erg aanlokkelijk om te kiezen voor deze lage maandpremies. Maar mocht je onverhoopt toch zorgkosten maken, dan ben je duur uit. Het maximale bedrag aan eigen risico is in 2019 € 885,-. Dit bedrag moet je dus eerst zelf neerleggen wanneer je zorgkosten maakt. Mensen met een hogere leeftijd, chronische klachten en zwangere vrouwen wordt het afgeraden om een hoog eigen risico te kiezen.

Is het verstandig om over te stappen?
Of het verstandig is om over te stappen is afhankelijk per persoon. Het is zeker de moeite waard om aan het einde van het jaar zorgverzekeringen te vergelijken. Dankzij handige online tools kun je jouw zorgvraag en wensen invullen en rolt er vervolgens een aanbod aan de beste verzekeringen op jouw scherm. Door andere zorgverzekeringen te vergelijken kun je zien of het verstandig is om over te stappen. Wil je weten of overstappen verstandig is voor jou? Ga dan zorgverzekeringen vergelijken en zie of jij kunt besparen.

Hoeveel kan ik besparen als ik overstap?
Afhankelijk van jouw huidige polis en een nieuwe polis, kun je flink wat besparen. Ben jij nu volledig verzekerd en heb jij een minimaal bedrag aan eigen risico? Dan kun je flink wat besparen wanneer je kiest voor een zorgverzekering met een hoger eigen risico en andere voorwaarden. Wanneer je van een maximale zorgverzekering, daar bedoelen we maximaal eigen risico en de beste voorwaarden, overstapt naar een naturapolis of restitutiepolis met maximaal eigen risico. Dan kun je op maandelijkse basis soms wel € 50,- besparen. Echter is het belangrijk om natuurlijk de beste zorgverzekeraar voor jouw zorgbehoeftes te kiezen.

Wil je ook besparen op jouw zorgverzekering, maar niet een maximaal eigen risico en de beste polis? Dan kun je er ook voor kiezen om in plaats van een maandelijkse afschrijving, het volledige bedrag in één keer te betalen. Veel zorgverzekeraars bieden dan een kortingspercentage op het volledige bedrag aan.

Tot wanneer kan ik overstappen naar een andere zorgverzekeraar?
Het wordt aangeraden om voor 1 januari over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Wanneer je voor het einde van het jaar jouw zorgverzekering opzegt, heb je altijd tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te zoeken.

Wil je weten of overstappen slim is voor jou? Vergelijk jouw opties dan online om te zien of jij dit jaar voordelig kunt overstappen.