Uitvaartverzekering vergelijken en besparen op je uitvaart

Een uitvaartverzekering vergelijken gaat ongeveer op dezelfde manier als het vergelijken van verzekeringen voor auto’s, huizen en zelfs de zorgverzekering. Het eerste wat je moet doen is op zoek gaan naar een vergelijkingssite. Daar staan doorgaans alle belangrijke aanbieders van een uitvaartverzekering op een rij, met daarbij alle voorwaarden. Het tweede wat moet worden gedaan is opschrijven aan welke wensen jouw uitvaart moet voldoen. Op basis daarvan kun je met een speciale rekentool een inschatting maken hoeveel jouw uitvaart gaat kosten.

Overige criteria voor een uitvaartverzekering

Je weet nu dus ongeveer wat jouw uitvaart gaat kosten en welke wensen je hebt. Overige criteria die van belang zijn voor het uitvaartverzekering vergelijken zijn de looptijd en de premie. Het is ook van belang of de uitvaartverzekering in natura moet worden uitbetaald of als geldbedrag aan de nabestaanden. In dat geval moeten zij daarvan de uitvaart betalen. Bij een uitbetaling in natura vindt de uitvaart plaats op basis van de wensen die jij met de verzekeraar bent overeengekomen en hebben de nabestaanden daar geen omkijken naar.

Hoe moet je een uitvaartverzekering vergelijken?

Voor het echte uitvaartverzekering vergelijken maak je eerst een selectie op basis van wel of niet in natura, premie, looptijd en indexering. Je krijgt alle verzekeringen die aan jouw criteria voldoen te zien. Daaruit kies je degene die jou het meest aanspreekt. Je moet voor jezelf de criteria bepalen waarop je selecteert, en of je voor de reputatie van een bepaalde verzekeraar kiest. Door op het logo van de geselecteerd verzekering te klikken word je doorgestuurd naar de site van de verzekeraar, waar het aanmeldproces wordt afgerond.

Verzekering afsluiten

Op de site van de verzekeraar moet je allerlei gegevens invoeren, zoals je persoonlijke gegevens en je bankgegevens. Je kunt vervolgens zelf aangeven hoe je wilt betalen en in hoeveel termijnen. De volgende stap is, dat je en medische acceptatieprocedure doorloopt. Als je wordt goedgekeurd hoef je alleen nog je gegevens te controleren en de aanvraag te voltooien. Vanaf dat moment ben je verzekerd. Als je de verzekering helemaal hebt afbetaald hoef je geen premie meer te betalen. Je blijft echter verzekerd tot aan je overlijden.

Meer info: Uitvaartverzekeringwijzer

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *