ethereum

Wat is Ethereum en waarom moet ik er in investeren?

Iedereen is waarschijnlijk wel bekend met Bitcoin, de grootste cryptovaluta van de wereld. De nummer twee op de lijst, Ethereum, is voor de leek echter al een stuk minder bekend. Daarom lees je in dit artikel wat Ethereum precies is en wat de redenen zijn om juist in deze cryptovaluta te investeren.

Wat is Ethereum precies?

Om uit te kunnen leggen wat Ethereum precies is, is het eerst nodig om het verschil te kennen tussen Ethereum en Ether. Deze twee begrippen worden namelijk nog wel eens door elkaar gehaald. Om precies te zijn is Ethereum het platform of het netwerk gebaseerd op de blockchain technologie. Ether is de daadwerkelijke cryptocurrency.

Ethereum is dus het platform, en hierop draaien zogenaamde smart contracts. Dit zijn contracten die automatisch worden uitgevoerd zodra ze voldoen aan specifieke voorwaarden. Deze voorwaarden zijn secuur geprogrammeerd binnen de blockchain, waardoor deze smart contracts zeer goed zijn beveiligd. Ether is dus een cryptovaluta die volledig programmeerbaar is en dit is erg bijzonder. Naast smart contract draaien er op Ethereum ook decentrale applicaties (DAPP’s).

Waarom moet ik investeren in Ethereum?

Ethereum wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Een aantal goede redenen om er in te investeren zijn:

  • Ethereum is het populairste alternatief voor Bitcoin. Dit betekent dat er veel in wordt geïnvesteerd, vooral door mensen die niet heel diep in de cryptocurrency zitten. Daardoor zal de Ethereum koers steeds meer stijgen.
  • Ethereum is erg veelzijdig en geavanceerd. Het is niet alleen maar een valuta, maar een geheel netwerk waarop ook apps en contracten kunnen draaien.
  • Ethereum wordt gesteund door niet de minsten: een groot aantal Fortune 500 bedrijven heeft er inmiddels al in geïnvesteerd, iets wat geen enkele andere cryptovaluta kan zeggen. Ook dit is een reden waarom de koers alleen maar zal stijgen.
  • Het team achter Ethereum is daarnaast erg competent. Veelzeggend is ook dat van alle ontwikkelaars van het platform de identiteit bekend is, wat zorgt voor extra vertrouwen. In de cryptowereld is dat niet gebruikelijk, kijk maar naar Bitcoin.