Welke autoverzekering past bij jou?

Autoverzekeringen zijn een minder fijn maar nog steeds noodzakelijk onderdeel van het volwassen leven. Je hebt een keuze uit allemaal verschillende type autoverzekeringen. De autoverzekering vergelijken van allemaal verschillende instanties is altijd een heel gedoe. Daarom heb ik hier een verzameling van verzekeringen staan met uitleg welke het beste bij jou past. Dit artikel baseert zijn informatie op dat van de ANWB en is dus vrij onafhankelijk. Op die manier kun je zonder zorg in je auto rijden wat toch wel een fijn gevoel is. Een autoverzekering is ook verplicht dus als je net een auto hebt gekocht, lees dan heel gauw verder.

WA is verplicht voor iedereen

De Wettelijke Aansprakelijkheids autoverzekering is verplicht voor iedereen. Dus die moet je sowieso afsluiten. Gelukkig is deze niet zo duur dus dat is goed te doen. De Wettelijke Aansprakelijkheids verzekering dekt schade die veroorzaakt wordt door jou aan derden. Het prijs verschil is niet heel erg groot tussen verschillende verzekeringen. Dit is logisch want de Wettelijk Aansprakelijkheids autoverzekering is verplicht volgens de wet en wordt georganiseerd door de overheid. Op deze manier wordt voorkomen dat iemand in diepe schulden terecht komt omdat ze een ongeluk hebben waarbij ze tegen de ferrari van iemand aan knallen. Dat heb je toch echt liever niet. De WA is dus eigenlijk ook een hele sociale wet. Niemand kan bankroet gaan door een ongeluk met de auto.

Beperkt casco en volledig casco

Dan heb je nog beperkt casco en volledig casco. Beperkt casco wordt vaak ook wel WA + beperkt casco genoemd omdat het uit twee delen bestaat. Terwijl een volledig casco alles dekt is dat bij een beperkt casco niet helemaal het geval. Als je auto gestolen wordt dekt beperkt casco de schade. Ook als je brand in de auto hebt wordt dat door beperkt casco gedekd. Eveneens wordt ruitbreuk vergoed door beperkt casco. Als laatste wordt schade door storm, hagel en aanrijdingen met dieren ook gedekt. Maar een WA + beperkt casco dekt nog steeds niet schade die je zelf hebt aangericht. Daarvoor zul je toch echt moeten upgraden naar een volledig casco.

Maar welke verzekering moet ik dan afsluiten

Als je goed gelezen hebt zul je zien dat er nergens staat bij welke verzekeraar je de verzekering moet afsluiten en dat is met opzet gedaan. Het is namelijk onmogelijk om dat te bepalen in zijn algemeenheid. Er zijn zoveel gegevens waar je rekening mee moet houden. Nieuw of 2e hands? Welk merk? Welke serie? Is het een schakel of automaat? Hoeveel is er al in gereden voordat je de verzekering afsluit? Je moet ook aangeven hoeveel je er per jaar in rijdt wat per auto verschillend is. Ook moet je kunnen aangeven wat voor hulpsystemen je gebruikt in de auto zoals rijstrook ondersteuning, noodstop systeem of vermoeidheidsdetectie. Al deze dingen en nog veel meer zijn belangrijk om te weten. Dus je kunt niet in een artikel van een paar honderd woorden het antwoord vinden. Je zult naar een autoverzekering vergelijker moeten gaan en daar alle gegevens invullen.

Comments

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *